laparoszkopos sebeszet
Endoszkópos sebészet

Endoszkópos sebészet

Az endoszkopos sebészeti eljárások minden sebészeti területen az utóbbi időben tért nyertek. A nőgyógyászatban különösen fontos az endoszkópos műtétek alkalmazása, mert a kivizsgálást és a kezelést pontossá és gyorssá teszik. Mivel a hasfal nagyobb sebzése ezekben az esetekben elmarad a gyógyulás sokkal gyorsabb és kevesebb fájdalommal, kényelmetlenséggel jár.

Az endoszkópos eljárások a nőgyógyászati területen a leggyakrabban a laparoszkópiát és a hiszteroszkópiát jelentik.
A laparoszkópia alatt a hasüregbe egy optikai eszközzel jutunk a köldökgyűrűben a hasüreg előzetes gázzal való feltöltését követően, hogy a monitoron tájékozódni tudjunk. A többi ennél kisebb nyíláson, általában kettőn a csípőlapátok magasságában, azokat az eszközöket vezetjük be amikkel operálunk. A műtét lehet diagnosztikus, amikor pl. meddőség vagy endometriózis miatt a kismedencei szervek állapotát vizsgáljuk, vagy a petevezető átjárhatóságát, és lehet operatív, amikor a kóros eltéréseket oldjuk meg.

A hiszteroszkópia a méh belfelszínének diagnosztikus vizsgálatára alkalmas, és ha olyan kóros eltérés van, ami eltávolítható, az a műtét alatt elvégezhető. A hiszteroszkoppal végzett un endometrium ablatio lehetőséget nyújt arra, hogy amikor vérzési zavarok miatt a méhet el kellene távolítani, az ezzel a módszerrel elkerülhető, vagyis a méhnyálkahártyát távolítjuk el a méh nélkül.

Az endoszkópos műtétek tervezése a szakorvossal időt igénylő konzílium, az összes lehetőségről tájékoztatni kell a beteget, és ugyanennyire fontos, hogy a műtét olyan helyen történjen, ahol a megfelelő személyi és tárgyi feltételek rendelkezésre állnak.

ENDOSZKÓPOS
SEBÉSZET
Az endoszkopos sebészeti eljárások minden sebészeti területen az utóbbi időben tért nyertek.
HÜVELYPLASZTIKA Az életkor előrehaladása, bizonyos genetikai tényezők és a több szülés olyan elváltozásokat
FOGAMZÁSGÁTLÁS A fogamzásgátlás ma széles körben és sok változatban mindenki számára elérhető
Fogamzásgátlás

A fogamzásgátlás ma széles körben és sok változatban mindenki számára elérhető Magyarországon. A legfontosabb, hogy a szexuális életet élők a megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek és a szakorvossal együtt válasszák ki azt a módszert, ami a számukra legmegfelelőbb és kellően biztonságos is.

Olvasson tovább...
Meddőség,

A terhességre vágyó párok egyik legnagyobb frusztrációja ,amikor a terhesség minden igyekezetük ellenére nem jön létre.

Olvasson tovább...
Nőgyógyászati hormonpótlás,

A hormonpótlás azonban az arra rászoruló nők életét jelentősen javítja és számos olyan kedvező hatás van, ami jóval túlmutat a lehetséges kockázatokon.

Olvasson tovább...
© Minden jog fenntartva! All rigths reserved. Bluecross-Med .