Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás

Fogamzásgátlás

A fogamzásgátlás ma széles körben és sok változatban mindenki számára elérhető Magyarországon. A legfontosabb, hogy a szexuális életet élők a megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek és a szakorvossal együtt válasszák ki azt a módszert, ami a számukra legmegfelelőbb és kellően biztonságos is.

A mechanikus eljárások, a condom és a többi ebbe a körbe sorolható fogamzásgátló módszer sokkal kevésbé megbízható, mint a hormonális fogamzásgátlás, vagy a méhen belüli eszköz, ismert nevén spirál. A condom lényeges előnye azonban, hogy a szexuális úton átvihető fertőzések ellen védelmet nyújt.

A hormonális fogamzásgátlás a legtöbb esetben veszély nélkül alkalmazható, kényelmes. Természetesen a szakorvos dönti el, hogy van-e olyan kizáró állapot, ami miatt a hormonális fogamzásgátlás nem jöhet szóba. A hormonális fogamzásgátlók alkalmazhatók tablettában 21 nap szedés és 7 nap szünet ritmusban, hüvelygyűrű formájában, ami szintén 21 napig tartható fenn, vagy injekciós formában, amikor egy adag beadása 3 hónapig nyújt védelmet, és bár hazánkban nem terjedt el, de hozzáférhető, vannak a felkar bőre alá beültethető implantátumok, amik szintén hosszú időre megfelelő védelmet nyújtanak és bármikor eltávolíthatók.

Fogamzásgátlás

A hormonális fogamzásgátlók kedvezőtlen mellékhatásairól számos tévhit van, és érdekes módon szinte egyáltalán nem ismertek azok a kedvező mellékhatások, amiket ki is lehet használni. Ezért is lényeges, hogy a gyógyszer felírását szakorvosi konzultáció előzze meg. A gyógyszerszedés alatt az évenkénti ellenőrzést és a kötelező vizsgálatokat is szakorvosnak kell elvégeznie.

A méhen belüli fogamzásgátló eszközök kényelmes és biztonságos megoldást jelentenek, szinte ugyanolyan hatásfokkal, mint a hormonális fogamzásgátló módszerek. Ezeket az eszközöket általában már szült nőknek helyezzük fel és szintén évenként ellenőrizzük. A módszer előnye, hogy a fogamzásgátló hatás a felhelyezést követően azonnal érvényesül és a levételt követően a terhesség vállalása azonnal lehetséges. Az eszközök általában valamilyen fémmel (réz, ezüst, arany) vannak bevonva, de elérhető egy olyan eszköz is, ami hormont tartalmaz és ez a méhen belüli egyes kóros eltérések esetén gyógyító hatással is kihasználható.

ENDOSZKÓPOS
SEBÉSZET
Az endoszkopos sebészeti eljárások minden sebészeti területen az utóbbi időben tért nyertek.
HÜVELYPLASZTIKA Az életkor előrehaladása, bizonyos genetikai tényezők és a több szülés olyan elváltozásokat
FOGAMZÁSGÁTLÁS A fogamzásgátlás ma széles körben és sok változatban mindenki számára elérhető
Sikertelen terhesség,

A sikertelen terhesség a házaspár számára komoly lelki terhet jelent és ezért lényeges, hogy a terhességet vállalni szándékozó, de valamilyen ok miatt azt sikeresen kiviselni nem tudó párok ismerjék az okokat és a lehetséges kezelési módokat.

Olvasson tovább...
Meddőség,

A terhességre vágyó párok egyik legnagyobb frusztrációja ,amikor a terhesség minden igyekezetük ellenére nem jön létre.

Olvasson tovább...
Nőgyógyászati hormonpótlás,

A hormonpótlás azonban az arra rászoruló nők életét jelentősen javítja és számos olyan kedvező hatás van, ami jóval túlmutat a lehetséges kockázatokon.

Olvasson tovább...
© Minden jog fenntartva! All rigths reserved. Bluecross-Med .