nyito_kep
Hormonpótlás

Nőgyógyászati hormonpótlás

A nőgyógyászati hormonpótlás, amikor elkezdték az USA-ban, óriási média figyelmet váltott ki és a negatív hatások egy-két évvel ezelőtt szinte ugyanolyan mértékben a média figyelmébe terelték a kérdést..

A hormonpótlás azonban az arra rászoruló nők életét jelentősen javítja és számos olyan kedvező hatás van, ami jóval túlmutat a lehetséges kockázatokon. A hormonpótlás kedvező hatásaihoz tartozik, hogy az életminőség jelentősen javul, amikor a szubjektív tünetek (hőhullámok, a bőr kisimulása, kedélyállapot ingadozások, memóriazavar, alvászavar, éjszakai izzadás stb) megszünnek, vagy jelentősen csökkennek. A többi kedvező hatás, bár nem szembetűnő, ennél sokkal fontosabb, az érrendszer és a szív védelme, a csontritkulás megelőzése.

A kockázatok közé tartozik a méhnyálkahártya és az emlő daganat, amit a hormon pótlás fokozhat, valamint a thromboemboliás megbetegedés kockázata.

A fentiek miatt a hormonpótlás eldöntéséhez a szakorvosnak pontosan kell ismernie a beteg és családtagjai előzetes betegségeit, a laboreredményeket és a panaszok súlyosságát. A fentiek birtokában a kezelésről együttesen kell meghozni a döntést és ugyanilyen fontos az évenkénti ellenőrzés.

ENDOSZKÓPOS
SEBÉSZET
Az endoszkopos sebészeti eljárások minden sebészeti területen az utóbbi időben tért nyertek.
HÜVELYPLASZTIKA Az életkor előrehaladása, bizonyos genetikai tényezők és a több szülés olyan elváltozásokat
FOGAMZÁSGÁTLÁS A fogamzásgátlás ma széles körben és sok változatban mindenki számára elérhető
Sikertelen terhesség,

A sikertelen terhesség a házaspár számára komoly lelki terhet jelent és ezért lényeges, hogy a terhességet vállalni szándékozó, de valamilyen ok miatt azt sikeresen kiviselni nem tudó párok ismerjék az okokat és a lehetséges kezelési módokat.

Olvasson tovább...
Meddőség,

A terhességre vágyó párok egyik legnagyobb frusztrációja ,amikor a terhesség minden igyekezetük ellenére nem jön létre.

Olvasson tovább...
Nőgyógyászati hormonpótlás

A hormonpótlás azonban az arra rászoruló nők életét jelentősen javítja és számos olyan kedvező hatás van, ami jóval túlmutat a lehetséges kockázatokon.

Olvasson tovább...
© Minden jog fenntartva! All rigths reserved. Bluecross-Med .