Hüvelyplasztika
Hüvelyplasztika

Hüvelyplasztika

Az életkor előrehaladása, bizonyos genetikai tényezők és a több szülés olyan elváltozásokat okozhat a női kismedencét alulról lezáró szövetekben, amelyek a hólyag, vagy a végbél sérvéhez vezethetnek. Azon kívül, hogy ezek az eltérések esetleg esztétikailag zavarjhaták a pácienst, kellemetlen tüneteket is okozhatnak, mint pl. a vizelet inkontinenciát, a vizelet tartásának zavarát, a székletürítés zavarát, vagy a szexuális funkció változását. A legextrémebb forma, amikor nem csak a hüvely mellső, vagy hátsó falán tapasztal a beteg sérvet, hanem a teljes hüvely előesik a méhvel együtt, vagy ha a méh korábban eltávolításra került, a hüvely esik elő.

A fiatal korosztályban is előfordulhat, hogy a hüvely a szüléseket követően a szexuális életben nem úgy működik, mint korábban. Ezekben az esetekben is szükség lehet a hüvelyplasztikai műtét elvégzésére.

Az eltérések megfelelő kivizsgálást követően eredményesen gyógyíthatók műtéttel. Lényeges, hogy a megfelelő kivizsgálás birtokában az ezen a területen jártas szakorvossal a műtéti lehetőségeket a konzultáció alatt részletesen megbeszéljék, vagyis a beteg az összes elérhető lehetőségről tudomást szerezzen, és ennek alapján válasszák ki a műtét típust. Az eltérések egy része megelőzhető lenne a szüléseket követően az intimtorna elsajátításával, ezért a szakorvosi találkozáskor fontos lehet, hogy erre a figyelmet felhívják.

Hüvelyplasztika Hüvelyplasztika
ENDOSZKÓPOS
SEBÉSZET
Az endoszkopos sebészeti eljárások minden sebészeti területen az utóbbi időben tért nyertek.
HÜVELYPLASZTIKA Az életkor előrehaladása, bizonyos genetikai tényezők és a több szülés olyan elváltozásokat
FOGAMZÁSGÁTLÁS A fogamzásgátlás ma széles körben és sok változatban mindenki számára elérhető
Sikertelen terhesség,

A sikertelen terhesség a házaspár számára komoly lelki terhet jelent és ezért lényeges, hogy a terhességet vállalni szándékozó, de valamilyen ok miatt azt sikeresen kiviselni nem tudó párok ismerjék az okokat és a lehetséges kezelési módokat.

Olvasson tovább...
Meddőség,

A terhességre vágyó párok egyik legnagyobb frusztrációja ,amikor a terhesség minden igyekezetük ellenére nem jön létre.

Olvasson tovább...
Nőgyógyászati hormonpótlás

A hormonpótlás azonban az arra rászoruló nők életét jelentősen javítja és számos olyan kedvező hatás van, ami jóval túlmutat a lehetséges kockázatokon.

Olvasson tovább...
© Minden jog fenntartva! All rigths reserved. Bluecross-Med .