nyito_kep
Meddőség

Meddőség

A terhességre vágyó párok egyik legnagyobb frusztrációja, amikor a terhesség minden igyekezetük ellenére nem jön létre. A terhesség elmaradásának mindkét oldalon lehet oka, ezért fontos, hogy a pár mindkét tagját ki kell vizsgálni.

A meddőséget általában akkor lehet kimondani, ha egy éven keresztül védekezés nélküli szexuális élet alatt nem jön létre a fogamzás. A meddőség lehet elsődleges, amikor terhessége még soha nem volt a betegnek, vagy másodlagos, amikor az előzményben szerepel terhesség, de egy év alatt a fentiek szerint nem lett terhes a páciens.

A meddőség kivizsgálása komoly szaktudást és rendszerességet igényel. A leggyakrabban előforduló kórképekkel kell kezdeni a kivizsgálást, ami a nők esetében a peteérés zavara. Szerencsére ezt általában könnyen lehet tisztázni ultrahang vizsgálattal és hormonszint méréssel.

A petevezető átjárhatósági vizsgálathoz a partner andrológiai eredménye is szükséges.
A peteérés zavara gyógyszeresen kezelhető és a legtöbb esetben könnyen sikert lehet elérni. Fontos azonban tudni, hogy ezeknek a kezeléseknek ellenőrizetlen esetben súlyos mellékhatása is lehet, ezért fontos a rendszeres kontroll a kezelés alatt.

A kezelések alatt szükség lehet insemminatiora, vagyis mesterséges megtermékenyítésre és lombik bébi programba utalásra.
A petevezető eltérései, amennyiben műtéttel oldhatók meg, leggyakrabban endoszkópos műtétet igényelnek.

ENDOSZKÓPOS
SEBÉSZET
Az endoszkopos sebészeti eljárások minden sebészeti területen az utóbbi időben tért nyertek.
HÜVELYPLASZTIKA Az életkor előrehaladása, bizonyos genetikai tényezők és a több szülés olyan elváltozásokat
FOGAMZÁSGÁTLÁS A fogamzásgátlás ma széles körben és sok változatban mindenki számára elérhető
Sikertelen terhesség,

A sikertelen terhesség a házaspár számára komoly lelki terhet jelent és ezért lényeges, hogy a terhességet vállalni szándékozó, de valamilyen ok miatt azt sikeresen kiviselni nem tudó párok ismerjék az okokat és a lehetséges kezelési módokat.

Olvasson tovább...
Meddőség,

A terhességre vágyó párok egyik legnagyobb frusztrációja ,amikor a terhesség minden igyekezetük ellenére nem jön létre.

Olvasson tovább...
Nőgyógyászati hormonpótlás

A hormonpótlás azonban az arra rászoruló nők életét jelentősen javítja és számos olyan kedvező hatás van, ami jóval túlmutat a lehetséges kockázatokon.

Olvasson tovább...
© Minden jog fenntartva! All rigths reserved. Bluecross-Med .