Sikertelen terhesség
Sikertelen terhesség

Tinédzser nőgyógyászat

Fogamzásgátlás
Tinédzser korban mindenképpen elsődleges helyen szerepel a nőgyógyászati gyakorlatban a fogamzásgátlás kérdése. Fontos a nem kívánt terhességek megelőzése. Beszélhetünk hormonális és nem hormonális fogamzásgátlásról. A hormont nem tartalmazó módszerek közül a legegyszerűbben alkalmazható, legszélesebb körben hozzáférhető az óvszer. Előnye, hogy a nem kívánt terhesség mellett a nemi betegségek is megelőzhetőek helyes alkalmazásával. Hormontartalmú fogamzásgátló tabletták szintén alkalmazhatóak, léteznek igen kis hormontartalmú, de mégis jó hatékonyságú szerek. A fogamzásgátlás módszerének és helyes alkalmazásának alapja a megfelelő kivizsgálás és személyre szabott részletes konzultációt követően hozott döntés.

Hüvelyi fertőzések
Tinikorban a tartós párkapcsolatok hiánya, a gyakori partnerváltás, illetve a nem megfelelő higiénia okozhatnak hüvelyi fertőzéseket. Ezek leggyakoribb tünete a hüvelyi folyás, mely színe, szaga alapján különböző lehet. A folyás mellett lehet hüvelyi illetve szeméremtesti égő, viszkető érzés, esetleg duzzanat fordulhat elő.
Amennyiben a fenti panaszok jelentkeznek, tanácsos nőgyógyászhoz fordulni, hogy mihamarabb megfelelő kezelésben részesülhessen a beteg.

Vérzészavarok
A vérzészavar jelentkezhet a menstruációs vérzés mennyiségének vagy rendszerességének változásában. Mindkét eltérés kivizsgálást igényel, de ebben a korban általában a hormonális szabályozás éretlenségével kapcsolatos és könnyen kezelhető. Fontos, hogy a kezelést gyakorlott szakorvos irányításával történjen

.

ENDOSZKÓPOS
SEBÉSZET
Az endoszkopos sebészeti eljárások minden sebészeti területen az utóbbi időben tért nyertek.
HÜVELYPLASZTIKA Az életkor előrehaladása, bizonyos genetikai tényezők és a több szülés olyan elváltozásokat
FOGAMZÁSGÁTLÁS A fogamzásgátlás ma széles körben és sok változatban mindenki számára elérhető
Sikertelen terhesség,

A sikertelen terhesség a házaspár számára komoly lelki terhet jelent és ezért lényeges, hogy a terhességet vállalni szándékozó, de valamilyen ok miatt azt sikeresen kiviselni nem tudó párok ismerjék az okokat és a lehetséges kezelési módokat.

Olvasson tovább...
Meddőség,

A terhességre vágyó párok egyik legnagyobb frusztrációja ,amikor a terhesség minden igyekezetük ellenére nem jön létre.

Olvasson tovább...
Nőgyógyászati hormonpótlás

A hormonpótlás azonban az arra rászoruló nők életét jelentősen javítja és számos olyan kedvező hatás van, ami jóval túlmutat a lehetséges kockázatokon.

Olvasson tovább...
© Minden jog fenntartva! All rigths reserved. Bluecross-Med .